Dronten koopt voor bijna 13 miljoen lokaal in

DRONTEN • Wo 26 januari 2022 | 16:45 • Woensdag 26 januari 2022 | 16:45

De gemeente Dronten heeft het afgelopen jaar bijna 600 opdrachten uitbesteed aan lokale ondernemers. Het gaat bijvoorbeeld om asfaltering- en rioleringswerkzaamheden. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

In totaal gaf de gemeente een bedrag van 12,7 miljoen euro uit aan klussen voor lokale ondernemers. Dat is ongeveer twintig procent van het totaal aan opdrachten. Wethouder Irene Korting ziet het percentage lokaal gegunde opdrachten als een mooie bijdrage aan de lokale economie.

Ondernemers die in aanmerking willen komen voor een opdracht van de gemeente, moeten ingeschreven staan in een database. Inmiddels hebben zich bijna 500 ondernemers ingeschreven. "Via de database worden per inkooppakket willekeurig drie tot vijf gegadigden geselecteerd om offerte uit te brengen. Het systeem nodigt daarbij ten minste één lokale onderneming uit", zegt wethouder Irene Korting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel