Gemeente in gesprek met Flevoziekenhuis over parkeerkosten

ALMERE • Do 27 januari 2022 | 15:32 • Donderdag 27 januari 2022 | 15:32

De gemeente Almere gaat met de directie en de ondernemingsraad van het Flevoziekenhuis in gesprek om tot een oplossing te komen voor de hoge parkeerkosten van het ziekenhuispersoneel. Dat schrijft het college in beantwoording op vragen van de PvdA.

Personeelsleden van het ziekenhuis tekenden massaal een petitie omdat ze vinden dat ze te veel moeten betalen voor parkeren. Het ziekenhuis bezit weliswaar een eigen parkeerterrein, maar dat is lang niet groot genoeg om iedereen op te laten parkeren. Medewerkers die een dagdienst hebben mogen er bijvoorbeeld geen gebruik van maken en moeten op het parkeerterrein van de gemeente staan. Als dat personeel van buiten Almere komt, kunnen de kosten oplopen tot honderden euro's per jaar om te kunnen werken.

Gratis parkeren
De PvdA vindt dat parkeren voor personeel van het Flevoziekenhuis gratis moet worden, net als in Amsterdam. De partij is bang dat personeel wegloopt. Het college zegt op dit moment te onderzoeken of het een optie is om de parkeertarieven voor zorgpersoneel te verlagen en komt binnenkort met een voorstel voor parkeerbeleid voor verschillende groepen. Wat het de gemeente kost om gratis parkeren voor zorgpersoneel mogelijk te maken is niet bekend.

Het college is zorgpersoneel de afgelopen coronajaren tegemoet gekomen door gratis uitrijkaarten te verstrekken. In 2020 waren dat er 5.000, in 2021 1.000.

Wanneer het gesprek tussen het Flevoziekenhuis en de gemeente gaat plaatsvinden is niet bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel