Provincie wil Flevolanders meer betrekken bij politiek

FLEVOLAND • Vr 28 januari 2022 | 6:01 • Vrijdag 28 januari 2022 | 6:01

De betrokkenheid van Flevolanders bij de provinciale politiek moet veel sterker worden. Dat is de wens van het provinciebestuur. Er wordt daarom een plan gemaakt om dit voor elkaar te krijgen.

Er zullen onder meer bijeenkomsten worden georganiseerd en vragenlijsten naar inwoners worden verstuurd. Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten hopen zo beter in beeld te krijgen wat inwoners willen en op welke manier. Het is ook de bedoeling dat de Flevolanders zich meer met de besluitvorming gaan bemoeien door bijvoorbeeld de inspraakmogelijkheden toegankelijker te maken.

Om de jeugd bij de politiek te betrekken wordt er bovendien een jongerenraad opgericht. Deze wens is door de jeugd zelf naar voren gebracht.

Het is overigens niet de eerste keer dat de provincie dit soort initiatieven neemt. Al vaker werd geprobeerd om de kloof tussen burger en politiek te verkleinen en meer contact te maken. Maar volgens verantwoordelijk gedeputeerde Cora Smelik was dat vaak bij speciale of eenmalige gelegenheden. In het huidige plan gaat het om participatie bij allerlei verschillende onderwerpen, en voor de lange termijn. De provincie trekt voor het project de komende twee jaar, vier ton uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel