Burgemeester Gebben wil meer tips over criminele activiteiten

DRONTEN • Zo 30 januari 2022 | 16:48 • Zondag 30 januari 2022 | 16:48

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten wil dat burgers meer tips gaan geven over mogelijke criminele activiteiten in hun buurt, zoals illegale hennepplantages. Ze moeten alert zijn en het melden als er iets mis is.

Afgelopen woensdag kon de politie na een tip een hennepplantage ontruimen in een bedrijfspand in Dronten. Gebben wil meer van dit soort acties om ondermijning in zijn gemeente tegen te gaan. "Dit was een zeer professioneel uitgevoerde kwekerij. En door oplettendheid van een inwoner kon de politie ingrijpen, waarschijnlijk nog voor de eerste oogst", aldus Gebben.

Klikken
De burgemeester van Dronten ziet het doen van een melding totaal niet als iets negatiefs. "We praten hier over zware criminaliteit en ondermijning", aldus Gebben. "Prostitutie, vrouwenhandel, hennepteelt... Ik noem dat melden niet klikken maar goed burgerschap. Liever een tip te veel dan een tip te weinig. En als mensen liever niet de politie bellen, dan kunnen ze altijd meld misdaad anoniem bellen. Anonimiteit is daar gegarandeerd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel