NS sluit twee ingangen station Lelystad Centrum

LELYSTAD • Ma 31 januari 2022 | 13:53 • Maandag 31 januari 2022 | 13:53

De NS sluit vanaf 1 februari tijdelijk twee van de zes ingangen op station Lelystad Centrum. Dat is besloten na overleg met ProRail. Het gaat om de ingangen in de onderdoorgang aan de Visarenddreef waar volgens de NS veel overlast was.

De twee poortjes werden onder meer veel gebruikt door zwartreizigers en 'overlastplegers', wat vaak leidde tot agressie in de trein of op het station. De NS hoopt dat nu te voorkomen door alle reizigers via de andere in- en uitgangen te laten gaan. Daar is meer toezicht en sociale controle, zegt het spoorwegbedrijf dat eerder al het toezicht op station Lelystad Centrum uitbreidde.

De sluiting van de twee poortjes in de onderdoorgang duurt in elk geval een half jaar. Daarna wordt bekeken of de ingangen langer dicht blijven. De gemeente Lelystad en de politie ondersteunen de maatregel, aldus de NS.

PvdA wil opheldering van gemeente
De lokale PvdA-fractie heeft inmiddels aan het gemeentebestuur vragen gesteld, over de sluiting van de ingangen. Volgens fractievoorzitter Emiel van der Herberg parkeren veel treinreizigers hun fiets in de stalling bij Botter 15. In de nieuwe situatie moeten de reizigers een drukke rotonde oversteken, zegt Van der Herberg. Hij wil weten welke extra maatregelen er genomen worden, zodat voetgangers veilig kunnen oversteken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel