Woonzorgcentrum De Hofstee opent de deuren

URK • Di 1 februari 2022 | 10:33 • Dinsdag 1 februari 2022 | 10:33

De eerste bewoners van woonzorgcentrum De Hofstee van zorgaanbieder Talma Urk hebben de sleutel van hun appartement gekregen. Het nieuwe complex aan de voet van de Westermeerdijk telt in totaal 64 wooneenheden voor ouderen, waarvan in 24 extra zorg wordt geboden.

De animo voor de appartementen was enorm. Het gaat om tweepersoons appartementen voor ouderen, zodat stellen bij elkaar kunnen blijven. Dat geldt ook voor de zorgappartementen, ook als één van de partners geen zorgindicatie heeft. "Vroeger hadden we de verzorgingshuizen, die zijn er niet meer", zegt directeur Wilfred Muller. "Dus nu huren de mensen hun eigen woning en wij bieden een scala aan diensten en voorzieningen, zodat de bewoners in feite de deur niet meer uit hoeven."

Het complex draait voor een deel nog op noodstroom door de capaciteitsproblemen op het stroomnetwerk van Liander. De appartementen hebben 'normale' stroom, maar bijvoorbeeld de centrale verwarming, de keukens en de afzuiging van het gebouw draaien op aggregaten. Volgens Muller zal dit nog tot ongeveer 2023 zo blijven.

Voor niet alle bewoners was vandaag één groot feest. Voor mevrouw Brands- de Jong (87) voelt het ook dubbel. "Mijn man leefde nog, toen hebben we ons samen opgegeven. Hij is al bijna 2 jaar gestorven. Nu ga ik alleen hier naar toe." Toch is ze wel blij met haar nieuwe woning. "Thuis heb je een trap en die moet je op, en dat ging niet meer zo goed. Dus het moest wel. En ik heb hier allemaal vrienden om mij heen, dat is fijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel