Gedeputeerde Cora Smelik grijpt naast titel beste lokale bestuurder

FLEVOLAND • Do 3 februari 2022 | 17:31 • Donderdag 3 februari 2022 | 17:31

Gedeputeerde Cora Smelik heeft de titel beste lokale bestuurder niet gewonnen. Donderdag was de bekendmaking van deze verkiezing, uitgeschreven door het blad Binnenlands Bestuur. De prijs ging naar wethouder Esmah Lahlah uit de Noord-Brabantse gemeente Tilburg.

Smelik was één van de dertien genomineerden voor de verkiezing, die voor de dertiende keer werd gehouden.

De kandidaten waren voortgekomen uit een enquête onder gemeenten, provincies en waterschappen. Volgens Binnenlands Bestuur waren er dit jaar opvallend veel burgemeesters en wethouders voorgedragen. Smelik was de enige provinciebestuurder en ook één van de vier genomineerde vrouwen.

De gedeputeerde was aangenaam verrast over de nominatie. "Dit had ik echt nooit verwacht, want dit is pas mijn eerste periode als gedeputeerde en dat ook nog eens grotendeels binnen de beperkingen van corona. Dat maakt het voor mij als bestuurder moeilijk om een netwerk op te bouwen. Deze nominatie geeft aan dat dat blijkbaar toch goed gelukt is."

Winnende bestuurder betrokken, effectief en empathisch
De winnende wethouder Esmah Lahlah wordt omschreven als een betrokken, effectieve en empathische bestuurder. Onder haar aanvoering heeft de gemeente Tilburg stevig ingezet op preventief en snel handelen om inwoners uit de schulden te halen en hun bestaanszekerheid te garanderen. Daarbij staat de menselijke maat en vertrouwen voorop. Esmah Lahlah kwam landelijk in het nieuws toen ze een maand lang vrijwillig op bijstandsniveau leefde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel