Chinees vegetarisch restaurant viert jubileum met leeuwendans

LELYSTAD • Zo 6 februari 2022 | 14:51 • Zondag 6 februari 2022 | 14:51

Chinees Vegetarisch Restaurant Yuan bestaat vandaag, zondag 6 februari, precies 25 jaar. Het feest begon zaterdag al, met een traditionele leeuwendans op de stoep in het centrum van Lelystad.

Trouwe klant Mark de Haan en zijn dochter Dieuwke voerden de leeuwendans uit. "Met zo'n leeuwendans wil je geluk verspreiden. Het 25-jarig bestaan van Yuan wilden wij eren met een stukje Chinese traditie."

Trouwe klantenkring
Restaurant Yuan is een begrip in Lelystad. Het is één van de eerste Chinees-vegetarische restaurants in Nederland. "Mijn ouders wilden 25 jaar geleden Chinees vegetarisch eten bekender en beschikbaar maken", legt Lok Lam Ngai uit. Zij is de dochter van de eigenaren, die in een kwart eeuw een trouwe klantenkring opbouwden. "We hebben klanten uit het hele land, zelfs uit het buitenland".

De afgelopen twee jaar tijdens de coronapandemie waren ook voor het restaurant in Lelystad niet makkelijk. "Maar juist die vaste klanten hebben ons er doorheen gesleept", aldus Lok Lam Ngai. "Ze bleven komen om eten af te halen. De familie is ze echt ontzettend dankbaar dat ze ons al die tijd hebben gesteund."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel