Politie: op akker aangetroffen Polen waarschijnlijk geen slachtoffer van misdrijf

DRONTEN • Ma 7 februari 2022 | 12:20 • Maandag 7 februari 2022 | 12:20

De politie heeft zondag een tweede stoffelijk overschot gevonden op een akker aan de Hanzeweg in Dronten. Het gaat om een vrouw. Zaterdag werd er al een dode man gevonden.

Het gaat volgens de politie om een 19-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Polen. Het lichaam van de vrouw lag op korte afstand van de man. Beiden waren eerder als vermist opgegeven. Het werd pas zaterdagavond duidelijk dat het om dit stel zou gaan, inmiddels was het te donker om verder te zoeken. Daarom werd zondag pas het lichaam van de vrouw gevonden.

De doodsoorzaak van de twee is nog niet bekend, maar volgens de politie is er waarschijnlijk geen sprake van een misdrijf. Hoe de politie tot die conclusie is gekomen is nog niet duidelijk.

Het uitzendbureau waar het Poolse stel voor werkte laat weten dat ze de dood van het stel erg betreuren. Directeur Sytze Bril: "We waren zeer tevreden over hun en hun werkzaamheden. Toen ze op 31 januari niet kwamen opdagen op het werk hebben we ze vaak gebeld en gemaild. Uiteindelijk gingen we er vanuit dat ze terug waren gegaan naar Polen, zoals wel vaker gebeurde bij Poolse werknemers." De woning in Kampen was niet van het uitzendbureau.

Het politieonderzoek moet uitwijzen wat er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel