PvdA wil geen 'darkstores' met flitsbezorgers in winkelstraten

ALMERE • Wo 9 februari 2022 | 6:12 • Woensdag 9 februari 2022 | 6:12

De zogenoemde 'darkstores', afgeplakte winkelpanden van bezorgdiensten middenin een winkelcentrum, zijn de Almeerse PvdA-fractie een doorn in het oog. De partij wil dat het college van burgemeester en wethouders een stokje steekt voor de vestiging van voorraadzaken op die plekken.

Een darkstore is een magazijn waar bezorgers spullen kunnen halen om die snel te bezorgen. De flitsbezorgers adverteren vaak dat ze de bestelling binnen 10 minuten langsbrengen. In de Zoetelaarspassage in Almere zit een darkstore, tot verdriet van PvdA-raadslid Erik Theunissen. "Ik denk dat de passage ook gewoon een winkelstraat moet zijn en niet een straat waar magazijnen gevestigd zijn." Het raadslid vreest ook overlast door de winkels. In het hofje achter de winkel zou veel lawaai en drukte zijn door alle bezorgers die af en aan rijden.

In Almere Stad is momenteel één bedrijf dat aan flitsbezorging doet. Theunissen vreest dat er binnen de kortste keren meer magazijnen tussen de winkels komen. "Dat lijkt me geen wenselijke situatie voor een winkelstraat." Het raadslid ziet daarom de darkstores liever verdwijnen uit de winkelstraten en woonwijken en verplaatsen naar bedrijventerreinen. In Rotterdam en Amsterdam mogen na een flinke toename van de afgeplakte winkelpanden inmiddels geen nieuwe vestigingen meer komen.

Bezorgdienst Flink heeft in Almere een vestiging en is om een reactie gevraagd. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel