'Onterechte parkeerboetes in Filmwijk'

ALMERE • Di 8 februari 2022 | 21:35 • Dinsdag 8 februari 2022 | 21:35

De gemeente Almere heeft onterecht parkeerboetes uitgeschreven in Filmwijk. Dat zeggen meerdere bewoners van die wijk. Sinds januari zijn de voormalige blauwe zones aan de rand van Almere centrum omgezet naar betaald parkeergebieden. Sommige buurtbewoners die een vergunning hebben, zijn nu alsnog bekeurd omdat ze niet betaald zouden hebben voor het parkeren in hun eigen straat.

Onder meer Connie Franssen kreeg een boete: "Ik ben voornamelijk erg verbaasd, want we hebben gewoon een vergunning." Volgens Franssen hebben minstens vier van haar directe buren dezelfde bekeuring gekregen. Bewoners hadden eerder al een ontheffing voor de blauwe zones. Die ontheffingen zouden per 1 januari automatisch omgezet worden naar een vergunning, zo valt te lezen op de site van de gemeente. De boete voor niet of te weinig parkeergeld betalen in Almere bedraagt 66,50 euro.

Gemeente biedt excuses aan
Franssen heeft contact gezocht met de gemeente Almere en hoopt dat ze de komende dagen niet nog meer boetes krijgt. "Dan ben ik weer de klos. Ik heb inmiddels gebeld en gemaild, maar ik heb geen reactie gehad over de vergunning."

Een woordvoerder van de gemeente Almere kan nog niet zeggen hoe dit heeft kunnen gebeuren en of de boetes betaald moeten worden. Op Twitter biedt de gemeente haar excuses aan Franssen aan: "Wat vervelend dat jullie allemaal een boete hebben ontvangen terwijl jullie een vergunning hebben. Excuus hiervoor."

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel