Steeds meer eenzame Flevolanders in coronatijd

FLEVOLAND • Do 10 februari 2022 | 16:09 • Donderdag 10 februari 2022 | 16:09

Steeds meer Flevolanders voelen zich in coronatijd eenzaam. Dat blijkt uit onderzoek van GGD Flevoland en het RIVM over gedragsregels en gezondheid in coronatijd. Ook geven steeds meer Flevolanders aan de sociale contacten met familie en vrienden te missen, vooral het 'in het echt' ontmoeten.

Het is de uitkomst van de 18de vragenlijst die de GGD en het RIVM verspreidden onder Flevolanders, als onderdeel van een groot landelijk onderzoek naar het welzijn van Nederlanders tijdens de coronacrisis. Ruim 1.400 Flevolanders hebben de vragen beantwoord.

Een derde van de bevraagde Flevolanders verwacht de komende maanden met corona besmet te raken. Zo'n 78% van de deelnemers zou het erg vinden om iemand anders te besmetten. Dat is een kleine afname ten opzichte van de vorige vragenronde, aldus de GGD.

De gezondheidsorganisatie vindt het verder opvallend dat bijna de helft van de ondervraagde Flevolanders aangeeft de zelftesten duur te vinden. Ook vertrouwen de respondenten de zelftesten een stuk minder dan de GGD-test op locatie, zo blijkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel