Brouwerij Stijl maakt Almeers bier en wijn mix

ALMERE • Do 10 februari 2022 | 18:24 • Donderdag 10 februari 2022 | 18:24

Een mix tussen bier en wijn, dat is de Flevolandse Grape Ale. Bij Bierbrouwerij Stijl in Almere Haven wordt geëxperimenteerd met dit nieuwe alcoholische drankje. Het bier wordt gemaakt van Flevolandse ingrediënten en de wijn komt van overgebleven druivenpulp van Hof van Almere, een wijnboer langs de Waterlandseweg.

Het drankje smaakt eerste instantie naar witte mousserende wijn en daarna proef je een licht biertje. Volgens brouwmeester Anneke Geraads is die smaakcombinatie geschikt voor zowel bier als wijnliefhebbers. "Wij zijn zelf ook niet echt wijndrinkers maar dit is een mooie subtiele versie. Ook voor wijndrinkers werkt het omdat het niet zo bitter en zwaar is. We denken dat het een mooie combinatie is."

Als het eerste brouwsel een succes is, gaat de brouwerij de Grape Ale op grotere schaal produceren. "Het is een maandenproces. Dat ken je meer van de wijnen, dat moet altijd even blijven liggen en rijpen. Dat gaan we nu dus ook doen. Hoelang het duurt is afhankelijk van de suikers en hoe warm het is bijvoorbeeld. Het is een natuurlijk proces, dat is niet zo even klaar." Als alles meezit ligt de Flevolandse Grape Ale volgend jaar in de schappen.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel