VVD: Snel meer afvalcontainers voor luiers nodig

NOORDOOSTPOLDER • Za 12 februari 2022 | 7:25 • Zaterdag 12 februari 2022 | 7:25

De VVD in Noordoostpolder vindt dat er snel meer plekken in de gemeente moeten komen waar inwoners gebruikte luiers kunnen weggooien. De luiers mochten in Noordoostpolder jarenlang bij het gft-afval worden gegooid, maar door strengere regels voor compost mag dat sinds 1 januari niet meer.

Luiers moeten sindsdien bij het restafval. Volgens de VVD zijn inwoners met luierafval daardoor gedwongen om hun restafvalcontainer maandelijks te laten legen. Omdat in Noordoostpolder sinds vorig jaar per containerleging moet worden betaald, leidt dit voor deze inwoners tot extra kosten.

Om hen tegemoet te komen, heeft de gemeente bij de milieustraat in Emmeloord een speciale luiercontainer geplaatst. Luiers kunnen daar kosteloos in worden geworpen. Maar volgens de VVD is dit geen goede oplossing voor mensen die in andere dorpen in Noordoostpolder wonen of die buiten de openingstijden van de milieustraat hun luiers kwijt willen.

De VVD stelt verder dat sommige inwoners "luierschaamte" hebben en het dus moeilijk vinden om met gebruikte luiers over straat te gaan. De partij wil daarom van wethouder Anjo Simonse weten of de gemeente al met bijvoorbeeld inzamelaar HVC in overleg is om op meer plekken inzamelcontainers te plaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel