Ongevaccineerd Urker gezin geholpen door Duitse arts

URK • Zo 13 februari 2022 | 20:15 • Zondag 13 februari 2022 | 20:15

Een emotionele oproep op Instagram heeft er voor gezorgd dat een Urker gezin toch de vader mag bezoeken in een Duits ziekenhuis. Het gezin Zijlstra kreeg vrijdag het nieuws dat de vader in de Asklepios Kliniek St. George in Hamburg lag na een hersenbloeding. Hij is vrachtwagenchauffeur en reed door Duitsland.

De gezinsleden mochten hem niet bezoeken omdat de Urkers ongevaccineerd zijn. De coronaregels in de Duitse deelstaat staan hun ziekenhuisbezoek niet toe. "Onze vader ligt aan de beademing op de intensive care", vertelt Jantine Zijlstra. "Eerst dachten ze dat het meeviel, maar op de CT-scan is een flinke bloeding te zien." Verder zegt ze: "Ik hoop dat we het voor elkaar mogen krijgen om onze vader toch nog één keer te kunnen zien."

Tekst gaat verder onder de video


Bij de Instragramvideo schreef Jantine Zijlstra dat het vanwege het 2G-beleid verboden is voor haar en haar familie om hun vader te bezoeken. "Wij zijn namelijk niet gevaccineerd en zonder vaccin ben je niet welkom in het ziekenhuis. Ook niet als je negatief test." Ze hoopt dat het in Nederland 'nooit zo ver gaat komen' met de maatregelen.

De video werd dit weekeinde veel gedeeld en bereikte zo ook de Nederlander Roel van Bekkum, die in Hamburg woont. Volgens De Telegraaf is een vriend van hem arts in het ziekenhuis waar de vader ligt. Arts Alejandro Sutter besloot actie te ondernemen en kreeg een uitzondering voor elkaar. Het gezin Zijlstra mag de vader bezoeken, maar slechts één persoon per dag en die moet met een PCR-test laten zien dat hij of zij niet is besmet.

Hoe lang vader Zijlstra nog in het ziekenhuis moet blijven, is niet bekend. Het kan nog weken duren, schrijft Jantine: "Hij is comateus en wordt momenteel beademd en is niet in staat om contact met ons op te nemen. Ook is het onbekend in welke staat hij wakker gaat worden en of hij überhaupt nog wel wakker gaat worden. Voor overplaatsing is mijn vader nog te zwak."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel