Energiespecialist boekt 77 procent meer winst

ALMERE • Wo 16 februari 2022 | 7:46 • Woensdag 16 februari 2022 | 7:46

Energiespecialist Alfen uit Almere is vorig jaar sterk gegroeid. De producent van onder andere laadpalen en energieopslagsystemen boekte een winst van ruim 21 miloen euro, 77 procent meer dan in coronajaar 2020. De omzet was met bijna 250 miljoen, 32 procent meer dan het jaar ervoor.

Het bedrijf profiteert van de energietransitie, de omschakeling naar duurzame energievormen en elektrisch rijden. Vooral de productie van laadpalen leverde Alfen meer op. De tak die slimme elektriciteitsoplossingen levert, zoals energieprojecten in de tuinbouw of de bouw van velden met zonnepanelen, groeide minder snel. Alfen denkt dat daar de komende jaren verandering in komt.

Topman Marco Roeleveld spreekt van een aanhoudend sterke groei. Voor dit jaar denkt hij dat de omzet tussen de 330 miljoen en 370 miljoen euro uitkomt.

Alfen heeft wel last van het tekort aan elektrotechnische componenten dat is ontstaan door de snelle economische groei vorig jaar. Het wordt volgens het bedrijf steeds lastiger om de onderdelen op tijd binnen te krijgen. Die problemen zullen mogelijk ook volgend jaar nog niet zijn opgelost, aldus het bedrijf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel