Extra agenten vanwege uitbreiding Oostvaarderskliniek

ALMERE • Do 17 februari 2022 | 12:25 • Donderdag 17 februari 2022 | 12:25

Almere krijgt extra politieagenten vanwege de uitbreiding van de Oostvaarderskliniek in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten. De gemeente Almere heeft daar afspraken over gemaakt met het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het ministerie stelt geld beschikbaar voor vier agenten om de veiligheid te garanderen. Het geld is er voor een periode van drie jaar.

De tbs-kliniek wil de capaciteit met 58 behandelplekken uitbreiden. De uitbreiding zou nodig zijn, omdat rechters steeds vaker een tbs-maatregel opleggen als straf. In een tbs-kliniek worden mensen behandeld die een misdrijf pleegden terwijl ze een 'gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van de geestvermogens' hadden, en er vrees is voor herhaling.

Burgemeester Ank Bijleveld van Almere is blij met de afspraken voor meer politiecapaciteit. "Het Rijk ziet dat Almere op allerlei manieren haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Denk aan de opvang van vluchtelingen en de uitbreiding van de Oostvaarderskliniek. Het is voor Almere heel belangrijk dat wij nu deze extra inzet kunnen benutten om het werken aan veiligheid in onze stad te versterken."

Politie, gemeente en kliniek gaan de komende tijd kijken hoe de extra agenten worden ingezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel