Almere bijna groenste gemeente van Nederland

ALMERE • Ma 21 februari 2022 | 9:46 • Maandag 21 februari 2022 | 9:46

Almere is bijna de groenste grote gemeente van Nederland. Volgens milieuorganisatie Natuur & Milieu is er alleen in Emmen meer ruimte voor groen in de openbare ruimte. Haarlem is de meest versteende gemeente van de 32 die zijn onderzocht.

Natuur & Milieu onderzoekt de verstening van buurten aan de hand van het criterium dat er minimaal 75 vierkante meter groen per woning beschikbaar is. Daarbij wordt alles dat niet versteend is meegeteld als groen, zoals parken, grasvelden, bermen en water.


Niet heel Almere scoort goed op de lijst van Natuur & Milieu. De organisatie keek ook naar de verstening van nieuw gebouwde buurten. Het Europakwartier in Poort scoort daar naar verhouding slecht, met een tiende plek op de lijst van meest versteende buurten. Er is daar nog altijd 58 vierkante meter groen per woning te vinden. De wijk Spoorzone in Tilburg scoort het slechtst met slechts 9 vierkante meter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel