Paard weggehaald na waterballet in stal: 'Regenafvoer is stuk'

ALMERE • Wo 23 februari 2022 | 13:03 • Woensdag 23 februari 2022 | 13:03

Een van de drie paarden van de Almeerse Joske Galiart is uit de stal bij Spittershoek in Almere Haven gehaald omdat het overtollige regenwater niet weg kan. De stal en de zandbak zijn helemaal ondergelopen waardoor het niet meer veilig was voor het dier. Galiart baalt enorm.

De problemen komen volgens haar doordat de afvoer van het regenwater kapot is. Dat is gebeurd na de aanleg van de Steigerdreef. Toen is per ongeluk de afvoer stukgetrokken. Sindsdien kampen de stal en de omliggende groentetuintjes met wateroverlast. "Door de storm nu is het wel heel extreem, vaak bleef het water tot onder de staldeur en nu heeft het zo hard geregend en gestormd dat de hele stal volstaat."

Dit is de schade in beeld:

Galiart vindt dat er nu een oplossing moet komen. "Ik zou het liefst zien dat die afvoer gerepareerd gaat worden. Want dit kan zo niet langer." Door de regen kunnen de paarden nu ook niet in de zandbak staan. "De paarden zijn bang voor het water, ze vervelen zich de hele dag nu vast dood."

Omroep Flevoland heeft de gemeente Almere om een reactie gevraagd, maar die heeft nog niet gereageerd. Op de tweet van Galiart heeft de gemeente dat wel gedaan: "Dat ziet er idd niet goed uit ... Ik heb de verantwoordelijke toezichthouder verzocht om dit met voorrang op te pakken. Dank voor het melden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel