Drie drenkelingen uit water gehaald op Gooimeer

ALMERE • Wo 23 februari 2022 | 16:56 • Woensdag 23 februari 2022 | 16:56

Drie mannen zijn woensdagmiddag bij Almere Haven uit het water gehaald nadat hun vissersboot was omgeslagen op het Gooimeer. Het drietal zou zijn weggevaren uit de haven van Huizen.

Volgens Andrea van der Woude van Brandweer Flevoland kwamen de hulpdiensten direct in actie. "Eerst is de KNRM in actie gekomen, later is de brandweer gealarmeerd. Er bleken drie personen op het bootje te zitten. De eerste twee konden redelijk snel uit het water gehaald worden. Maar voor de derde persoon moest een zoekactie worden gedaan. Daarbij zijn helikopters ingezet. Er was een zoekvliegtuigje en er deden diverse boten aan mee."

Na ongeveer een uur zoeken is ook de derde drenkeling uit het water gehaald. Alle drie de mannen zijn met een ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk hoe de slachtoffers eraan toe zijn. De politie heeft het vissersbootje in beslag genomen voor onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel