Drenkeling Gooimeer overleden

ALMERE • Do 24 februari 2022 | 17:46 • Donderdag 24 februari 2022 | 17:46

Eén van de drenkelingen die woensdag uit het Gooimeer werd gehaald, is overleden. Dat bevestigt de politie donderdag aan het ANP na berichtgeving van De Gooi- en Eemlander. De sportvissersboot waarop de man samen met twee anderen zat sloeg om ter hoogte van Almere Haven.

Volgens havenmeester Lesley Anema rukten hij en zijn collega als eersten uit voor het incident. Zij werden door een omwonende gewezen op de omgeslagen boot die in de vaargeul van het Gooimeer lag, waarna ze de hulpdiensten alarmeerden.

Twee van de drie mannen hadden zich vastgeklampt aan de omgeslagen boot, zegt Anema. De havenmeester heeft de derde persoon niet gezien. Hij en zijn collega namen één man mee, de tweede werd door een eigenaar van een pleziervaartuig meegenomen en overgedragen aan de KRNM. Beide mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Na een grote zoekactie is de derde persoon drijvend aangetroffen, gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd. Uiteindelijk mocht de hulp voor hem niet baten. Volgens De Gooi- en Eemlander gaat het om een 51-jarige man, maar dit kon niet bevestigd worden door de politie.

Er wordt nog onderzocht hoe de boot kon omslaan. Volgens Anema kwamen de drie mannen niet uit de buurt. Hij vermoedt dat ze op het meer waren om te snoekbaarsvissen. "Het Gooimeer is een hotspot voor snoekbaarsvissen", aldus de havenmeester.

In een eerdere versie van dit bericht werd gemeld dat de tweede opvarende zich al aan de wal bevond. Dat klopt niet. Volgens havenmeester Lesley Anema hing de tweede man nog aan de omgeslagen boot. Ook kwamen de hulpdiensten in actie nadat zij door de havenmeesters van Almere Haven waren gealarmeerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel