Stuk minder opruimwerk in Almere dan verwacht na stormweekend

ALMERE • Vr 25 februari 2022 | 8:37 • Vrijdag 25 februari 2022 | 8:37

Het opruimen van de schade die stormen Dudley, Eunice en Franklin hebben veroorzaakt, was in Almere minder werk dan verwacht. Dat zegt André Rusch van stadsreiniging Almere: "Hier in Almere viel de rotzooi heel erg mee. We komen her en der in de wijk nog wel wat tegen, maar verwachten dat alles maandag op z'n laatst weer net zo schoon is als dat het altijd was".

Rusch was wel voorbereid op een hoop troep: "We hadden extra mensen en machines klaarstaan, want bij eerdere stormen moesten we echt wel uitpakken." Dat viel deze keer mee, op een paar uitzonderingen na. "In de Filmwijk was er wel schade na het wegwaaien van het dak van een gebouw en in Almere Haven was er her en der wat schade, maar dat wordt allemaal meegenomen door de aannemer."

Burgers hebben goed meegedacht
Dat er weinig opruimwerk was voor het team is volgens Rusch vooral te danken aan de inwoners van de stad: "Er rest ons eigenlijk niks anders dan de burgers van Almere ontzettend te bedanken voor het meedenken met ons. En als je nog wat rommel ziet liggen, gooi het dan even in je kliko of neem contact op met de stadsreiniging. Dan lossen wij het op."

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel