Carnaval losgebarsten in de polder zonder coronaregels

RUTTEN • Za 26 februari 2022 | 17:24 • Zaterdag 26 februari 2022 | 17:24

Het is carnaval en dat betekent in Rutten in de Noordoostpolder flink feest. Zonder coronabeperkingen trok een versierde optocht zaterdagmiddag door het dorp. "Het voelt heerlijk", vertelt een dolenthousiaste Stef Bosma, die deze dagen Prins Waterpas de 60e heet.

Toch voelt het voor de prins wel een beetje raar dat onder meer de anderhalve meter afstand is afgeschaft. "Vrijdagavond was de aftrap van Carnaval in Bant. Dat was wel even wennen. We hebben natuurlijk lang niet meer in een grote zaal bij elkaar gezeten."

Ook carnavalsvierders en nieuwsgierige toeschouwers langs de kant van de weg waren dolenthousiast. "Heerlijk. Eindelijk kunnen we weer los na twee jaar. Of ik moet wennen? Nee hoor. Lekker dicht naast mekaar staan en lekker knuffelen. Dat heeft onze maatschappij nodig", zegt een vrouw langs de kant.

Het carnaval is decennia geleden vanzelf in Rutten terecht gekomen, toen mensen vanuit het zuiden naar de Noordoostpolder kwamen om hier nieuw emplooi te vinden. Ze namen hun tradities mee. Het carnaval duurt nog tot en met dinsdag 1 maart

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel