Statenleden willen dat provincie Oekraïense vluchtelingen helpt

FLEVOLAND • Wo 2 maart 2022 | 6:51 • Woensdag 2 maart 2022 | 6:51

De provincie Flevoland moet meer initiatief nemen om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen. Dat vinden enkele Statenleden. Op dit moment is het provinciehuis in Lelystad verlicht in de kleuren geel en blauw om het Oekraïense volk een hart onder de riem te steken vanwege de Russische invasie.

Volgens Statenlid Hicham Ismaili Alaoui van GroenLinks is dat een mooi gebaar, maar niet genoeg. Hij pleit voor directe actie en stuurt deze week samen met Statenleden van SP, PvdA, DENK, 50PLUS en de Partij voor de Dieren een brief aan het College van Gedeputeerde Staten. Ook D66 en de ChristenUnie steunen de brief.

"Wij in Flevoland hebben een mooie traditie dat we in de afgelopen jaren onderdak hebben geboden aan veel vluchtelingen uit verschillende landen", stelt Hicham Ismaili Alaoui. "Ik heb het volste vertrouwen dat we dat onder deze moeilijke omstandigheden ook weer kunnen."

Het Statenlid wil dat de provincie niet wacht totdat er een hulpvraag komt vanuit Den Haag maar zelf gaat onderzoeken wat ze kan doen. "Ik denk dan in ieder geval aan fatsoenlijke opvang, waar mensen die daar een beroep op doen, gehuisvest kunnen worden. In dit geval is dat tijdelijk want het is duidelijk dat de meeste Oekraïners die op de vlucht zijn geslagen hier niet willen blijven. Ze hebben simpelweg geen veilige thuishaven meer."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel