Evenementen Coördinatie Lelystad krijgt toch geld van gemeente

LELYSTAD • Wo 2 maart 2022 | 20:42 • Woensdag 2 maart 2022 | 20:42

Stichting Evenementen Coördinatie Lelystad ECL krijgt toch geld van de gemeente om haar activiteiten voor dit jaar te financieren. Dat laat de gemeente Lelystad in een schriftelijke reactie aan Omroep Flevoland weten.

"De financiële middelen komen binnenkort beschikbaar voor ECL. Met de middelen wordt de dienstverlening van ECL voor 2022 geregeld", schrijft de gemeente. Dat de stichting tot nu toe geen geld op de rekening kreeg, heeft volgens de gemeente te maken met miscommunicatie: "en dat betreuren wij zeer."

Voorzitter Ruud Bootsma van ECL zegt verrast te zijn door deze mededeling. Hij had dinsdag een gesprek met een ambtenaar van de gemeente waarin beloftes zouden zijn gedaan om het probleem op te lossen "maar de uitkomsten zijn mij volstrekt onbekend", zegt Bootsma

ECL stopt ermee
Bootsma liet maandag weten dat zijn stichting direct zou stoppen. Hij had de eis bij de gemeente neergelegd dat de stichting uiterlijk 1 maart het geld moest ontvangen, maar de gemeente kwam niet over de brug, zei Bootsma. ECL hielp organisatoren van kleine evenementen in Lelystad met het aanvragen van vergunningen. De stichting kreeg daar jaren geld voor, maar de samenwerkingsovereenkomst tussen ECL en de gemeente bleek vorig jaar niet te kloppen. De opdracht die de stichting van de gemeente kreeg, had aanbesteed moeten worden zodat andere partijen ook de kans krijgen om de overheidsopdrachten te doen. In oktober is door de gemeenteraad bepaald dat de stichting voor 2022 geld krijgt, en dat het probleem opgelost moet worden. Het geld was ondanks het besluit niet overgemaakt.

Eerst zien, dan geloven
De toezegging die nu is gedaan, wil Bootsma pas geloven als het geld op de rekening van zijn stichting staat: "beloften, die zijn er de afgelopen tijd met enige regelmaat gedaan. Maar van een feitelijke invulling van die beloften, heb ik nog niks van kunnen constateren. Dus ik geloof het pas als het geld op de rekening staat." En als het geld morgen binnen is, gaat hij het werk van de stichting weer oppakken, zegt Bootsma.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel