Vijftien extra inzamelpunten voor poepluiers

NOORDOOSTPOLDER • Za 5 maart 2022 | 7:00 • Zaterdag 5 maart 2022 | 7:00

Elk dorp in Noordoostpolder krijgt een inzamelpunt voor luiers. In Emmeloord komen vijf inzamelpunten. Hiermee zegt het gemeentebestuur tegemoet te komen aan de wens van inwoners om luiers apart van het overige restafval in te zamelen.

De luiers mochten in Noordoostpolder jarenlang bij het gft-afval worden gegooid, maar dat mag sinds 1 januari niet meer. Luiers moeten sindsdien bij het restafval. Inwoners met luierafval worden daardoor gedwongen om hun restafvalcontainer vaker te laten legen. Omdat er in Noordoostpolder per containerleging moet worden betaald, leidt dit voor hen tot extra kosten.

Het apart aanbieden van luiers is kosteloos voor de gebruiker. Bij het plaatsen van de containers kijkt de gemeente naar voor de hand liggende locaties die zo veel mogelijk aansluiten bij bestaande inzamelpunten. De eerste vijf containers worden deze maand in de dorpen geplaatst. De overige tien staan er in juli van dit jaar.

De verwachting is dat binnen nu en twee jaar technieken beschikbaar komen om de poepluiers op grote schaal te recyclen. Tot die tijd zullen de luiers als restafval worden verwerkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel