Kruising Dronterweg-Biddingringweg dicht voor aanleg rotonde

DRONTEN • Zo 6 maart 2022 | 8:15 • Zondag 6 maart 2022 | 8:15

De kruising Dronterweg-Biddingringweg bij Dronten is vanaf maandag afgesloten voor de aanleg van een rotonde. De werkzaamheden duren tot begin mei. Voor (brom-)fietsers en wegverkeer zijn omleidingsroutes vastgesteld.

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd met verschillende omleidingsroutes. De Ansjovisweg is tijdens de uitvoering alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer, openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten. Hierop wordt volgens de provincie gecontroleerd.

In overleg met de gemeente Dronten is besloten om de kruising tijdens de werkzaamheden volledig af te sluiten. Op die manier is de bouwtijd het kortst en de werkomgeving voor de aannemers en hun personeel het veiligst.

Geen bypass
De geplande aanleg van een bypass voor het verkeer tussen Dronten – Biddinghuizen komt daarmee te vervallen. Deze werkwijze halveert de bouwtijd, maar zorgt er wel voor dat er meer weggebruikers moeten omrijden.

Omleidingsroute fase 1

Omleidingsroute fase 2

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel