Dierenpark wordt Ontmoetingspark

DRONTEN • Di 8 maart 2022 | 0:33 • Dinsdag 8 maart 2022 | 0:33

Dierenpark Dronten is vernieuwd. Er staan nieuwe gebouwen en het park is zo goed als klaar, op de twee volières en nog wat opruimwerkzaamheden na. Het park heeft straks niet alleen een nieuw jasje, maar ook een nieuwe naam: Ontmoetingspark Buiten!

De oude gebouwen die op het terrein aan De Dukdalf stonden zijn gesloopt. Beheerder Jelle Dekker: "Dat was hard nodig, omdat de gebouwen verouderd waren. We hadden de keus: aanpassing of nieuwbouw. Er is gekozen voor nieuwbouw."

Roodruggen
Vrijwilligers zijn maandag begonnen met het in elkaar zetten van twee volières. Het materiaal is afgelopen weekend binnengekomen. Frits van der Wiel is één van de vrijwilligers die de kooien in elkaar zet. "Het worden achthoekige volières en er komen valkparkietjes, roodruggen, grasparkieten en kanaries in."

Er komt ook meer ruimte voor ontspanning in het park, vertelt Dekker: "Er staat een nieuwe ontmoetingsruimte waar je een kopje thee kan drinken of een ijsje eten." Die nieuwe ontmoetingsruimte heet theehuis 'Binnen bij Buiten'.

Gemeente betaalt
De nieuwbouw heeft zo'n 600.000 euro gekost. De gemeente is eigenaar van de grond en heeft daarvan een stuk verkocht. Daarmee wordt die rekening betaald. Dekker wijst naar een appartementencomplex: "De opbrengst van de grond die de gemeente gekregen heeft, die is ten goede gekomen aan het dierenpark."

Ze hebben nog wel wensen. Althans Peter Rasing, één van de 25 vrijwilligers, mist nog wat dingen: "Bankjes waar je op kan zitten en speeltoestellen voor de jeugd." Hij zou het fijn vinden als de gemeente die nog wil financieren. "Maak er een echte ontmoetingsplek van." Het is de bedoeling dat het vernieuwde Ontmoetingspark Buiten! in het weekend van 9 april heropend wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel