Gemeente presenteert sportvisie tijdens talkshow

ALMERE • Wo 9 maart 2022 | 5:52 • Woensdag 9 maart 2022 | 5:52

De gemeente Almere heeft dinsdagavond de nieuwe sportvisie gepresenteerd met een talkshow bij voetbalclub Almere City FC. Wethouder Julius Lindenbergh vertelde voor een zaal met genodigden uit de Almeerse sportwereld welke plannen de gemeente heeft voor de komende jaren.

"We willen Almere zien als één grote sportaccommodatie", zegt Lindenbergh. "We zijn een heel ruim opgezette stad en we gaan zorgen dat iedereen dichtbij in zijn eigen omgeving kan sporten in de openbare ruimte. En de tweede ambitie van Almere is dat we ons netwerk van scholen, buurtsportcoaches, gezondheidszorg en verenigingen zo inrichten dat iedereen maximaal van ons netwerk gebruik kan maken."

De sportvisie geeft een blik op de toekomst: Wat wil Almere bereiken op sportgebied? Lindenbergh wil vooral dat elke inwoner van Almere op zijn of haar niveau in beweging kan komen. Het aanbod moet breed zijn en sport moet voor iedereen bereikbaar zijn.

Rondje Weerwater en 'skillsgarden'
"We gaan het lange Rondje Weerwater aanleggen in de komende vijf jaar. We gaan nog een 'skillsgarden' aanleggen in Almere Stad-Oost. En zo zijn nog wel meer punten. Maar het is vooral een document waarmee we een stip op de horizon zetten; waar wij willen wij over vijftien jaar staan." De gemeente heeft al een 'skillsgarden' in Almere Haven. Het is een kleurrijk sportveld waar op een relatief klein oppervlak via meerdere soorten sporten bezoekers worden uitgedaagd om in beweging te komen.

Allianz Regatta
In de zaal - tijdens de talkshow bij Almere City FC - zaten allerlei betrokkenen bij de Almeerse sportwereld: sportverenigingen, clubs en buurtsportcoaches. De wethouder presenteerde de visie, maar het zijn toch de mensen op het veld die beleid omzetten in praktijk. Eén van hen is Marijn Stokker van het Watersportverbond. "Wij willen de 'Allianz Regatta' naar Almere brengen", zegt Stokker. "Dat is een groot watersportevenement dat wij willen organiseren tijdens de Dutch Water Week. En daar organiseren we dan allerlei evenementen omheen waar Almeerders aan mee kunnen doen."

'Verenigingen zijn nodig voor ambities'
Roger Fortanier van het Sport Medisch Centrum ziet de sportvisie van de gemeente als een 'ambitieus' beleidsstuk. "Almere richt zich op bewegen in de breedste zin van het woord. Dat heeft de gemeente altijd gedaan. Ik denk dat Almere hier mee echt wil bewijzen dat zij vooruit wil."

De lat ligt hoog. Almere moet de komende jaren uitgroeien naar een stad met een breed aanbod van allerlei sporten op alle niveaus, zegt wethouder Lindenbergh. Hij weet dat hij die ambitie niet kan waarmaken zonder de inzet van de verenigingen. "Ik heb ze nodig om dat werk dat ze doen te blijven doen. De verenigingen hebben keihard gewerkt om mensen ook in de coronatijd toch te kunnen laten sporten. Alle mensen zijn nodig om er voor te zorgen dat alle Almeerders kunnen sporten op hun eigen niveau."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel