Rembrandt schilderij De Vaandeldrager in Kunstlinie Almere

ALMERE • Do 10 maart 2022 | 10:04 • Donderdag 10 maart 2022 | 10:04

Het schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt is in september te zien in Kunstlinie in Almere. Het onlangs aangeschafte meesterwerk maakt een rondreis langs de twaalf provincies.

"Wij zijn heel verheugd met de komst van De Vaandeldrager naar Flevoland", reageert cultuurwethouder Hilde van Garderen van Almere. Ook programmamanager Bo Naarden van Kunstlinie is trots. "We zijn vereerd dat we in deze bijzondere tour Flevoland mogen vertegenwoordigen. Het is dé kans om ook lokaal het gesprek met elkaar aan te gaan over dit kunstwerk en zijn waarde voor ons."

De Vaandeldrager zal in mei voor het eerst worden getoond in het Fries Museum in Leeuwarden. Het schilderij is daarna steeds drie weken in een van de deelnemende musea in het land te zien. Zo ook in september bij Kunstlinie Almere. Elk museum zal in ieder geval één dag gratis toegang bieden. Na de rondreis is Rembrandts Vaandeldrager blijvend te bewonderen op de Eregalerij van het Rijksmuseum.

Rembrandt schilderde De Vaandeldrager in 1636. Het zelfportret werd eind januari aangekocht voor 175 miljoen euro door de Nederlandse Staat, de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds. Er was veel kritiek vanwege het hoge bedrag en de timing van de aanschaf. Juist makers in de culturele sector hadden het financieel moeilijk vanwege de coronamaatregelen, maar kregen door de overheid nauwelijks iets vergoed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel