Bezoekers Natuurpark kunnen otters nu in de ogen kijken

LELYSTAD • Vr 11 maart 2022 | 13:42 • Vrijdag 11 maart 2022 | 13:42

De verbouwing van het otterverblijf in Natuurpark Lelystad is klaar. De hekken rondom de nieuwbouw worden zaterdag weggehaald, zodat bezoekers de otters weer van dichtbij kunnen zien.

"Een fantastisch gevoel natuurlijk", glundert boswachter Gerwin de Vries van het Flevo-landschap. "Hier worden otters opgevangen die zich in de wilde natuur niet zelf kunnen redden. De otters genieten alweer van hun nieuwe verblijf. Ik ben heel blij."

Meer leefruimte
Er is meer leefruimte voor de dieren, omdat het aantal verblijfruimtes is teruggebracht van zeven naar vier. De overige drie stonden al jaren leeg. Aparte gebieden zijn belangrijk voor de otters. De Vries: "Een mannetje kan niet bij een mannetje zitten, want dan knokken ze elkaar de tent uit. Een mannetje kan wel bij een vrouwtje, maar dan krijg je weer jongen. En daarop zitten we niet te wachten. Elke otter heeft zijn eigen gebied."
Het oude otterverblijf stamt uit de jaren negentig, met veel hout en het was onpraktisch. "Het hele bouwwerk begon achteruit te gaan", verklaart de boswachter. "In het beheer was het vrij lastig. Heel veel handwerk, we konden niet met een machine het gebied inrijden. Voor ons wordt het onderhoud nu een stuk makkelijker."

Meer te zien
Bezoekers kunnen de otters in het nieuwe verblijf niet alleen van bovenaf bekijken, maar ze kunnen nu ook op ooghoogte met de dieren gaan staan. De verschillende verblijven worden door glas van elkaar gescheiden. De verbouwing liep enigszins vertraging op en heeft ruim een half jaar geduurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel