Windpark Hanze en omwonenden eens over vergoeding

DRONTEN • Za 12 maart 2022 | 12:26 • Zaterdag 12 maart 2022 | 12:26

Omwonenden van windpark Hanze in Dronten zijn het eens geworden over de vergoeding die zij krijgen voor de participatie in het windpark Hanze. Dat zegt de provincie, die bemiddelde in de kwestie.

Windpark Hanze bestaat uit 15 windmolens ten oosten van Dronten en maakt onderdeel uit van het grotere windplan Groen. De provincie moest bemiddelen tussen de initiatiefnemers van het windpark en een aantal omwonenden, vertegenwoordigd door Vereniging Omwonenden Windpark Hanze (VOWH). De omwonenden vonden dat ze te weinig rendement kregen, in vergelijking met de aandeelhouders van Windpark Hanze. Ook waren ze ontevreden over de hoogte van de omgevingsvergoeding en over de communicatie tijdens de planvorming.

Gedeputeerde Jop Fackeldey is blij dat de partijen het met elkaar eens zijn geworden. "Het is belangrijk dat de lasten, maar vooral de lusten eerlijk verdeeld worden in het gebied zelf. Dit proces heeft laten zien dat het wel moeite kost, maar dat het uiteindelijk tot een werkbaar resultaat leidt." De bemiddeling heeft zo'n twee jaar geduurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel