Fietsknooppuntennetwerk in Almere vernieuwd

ALMERE • Do 17 maart 2022 | 13:18 • Donderdag 17 maart 2022 | 13:18

Het fietsknooppuntennetwerk in Almere is weer helemaal bij de tijd na de onthulling van het knooppunt 21 aan de Zeeduinweg in Almere Poort. Het paneel van het knooppunt werd woensdagmiddag onthult door wethouder Maaike Veeningen en Leon Hoogsteen van het Landelijk Fietsplatform.

"De knooppunten zijn kruisingen van fietspaden waar een nummertje bij staat," vertelt Hoogsteen. Die nummers vind je ook terug op fietskaarten, fietsapps en routeplanners. De route met fietsknooppunten in Almere is al bijna twintig jaar oud. Na klachten van fietsers heeft de gemeente Almere besloten om het netwerk te vervangen en te vernieuwen.

Wethouder Veeningen, die op de fiets naar de onthulling was gekomen, is blij met de renovatie van het netwerk: "Het is heel mooi dat die knooppunten voor de fiets vernieuwd zijn en mensen echt kunnen genieten van de fietsroutes." Hoogsteen: "Mensen vinden het fijn om fysieke bakens onderweg te hebben om te zien dat ze nog op de route zitten. Bovendien is op een schermpje kijken vervelend terwijl je fietst."

"Heel handig," noemt Tineke Fokkens van Camping Waterhout het nieuwe fietsknooppuntenpaneel. "Er zijn nieuwe bruggen en onderdoorgangen gekomen dus was een nieuw knooppunt hard nodig. Onze gasten maken er gebruik van." Fokkens ziet nog een voordeel. "Ik heb nu bijvoorbeeld ook mijn telefoon bij me die is nou weer net leeg." Dat probleem heb je niet met een informatiepaaltje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel