SGP wil raadsakkoord over belangrijkste onderwerpen

URK • Di 22 maart 2022 | 6:33 • Dinsdag 22 maart 2022 | 6:33

Informateur Nathanaël Middelkoop van Urk wil een raadsakkoord opstellen. Dat is een plan waarin alle fracties in de gemeenteraad vastleggen welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor de komende raadsperiode. Volgens Middelkoop is er op Urk veel eensgezindheid over verschillende kwesties. "Het raadsakkoord is een middel om deze eensgezindheid vorm en inhoud te geven", aldus de SGP'er.

De informateur laat weten dat het gaat om plannen die op hoofdlijnen worden beschreven. De exacte invulling van plannen komt later. Hij benadrukt dat het geen uitvoeringsdocument is en dat er ook een coalitieakkoord komt en coalitieonderhandelingen.

Het CDA en de ChristenUnie zetten vraagtekens bij dit plan van de SGP. Lijsttrekker Hans Crebas van het CDA wil ervoor waken dat de scherpte van de oppositie gehinderd wordt. Hij vreest dat met het akkoord elk debat doodgeslagen kan worden. Lijstrekker Meindert Bakker van de ChristenUnie deelt die zorgen, maar zegt op voorhand geen 'nee' tegen het raadsakkoord. Omdat alle andere partijen al voor zijn, zet je jezelf direct buiten spel, redeneert Bakker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel