Oranjevereniging stopt ermee, StEP neemt activiteiten over

NOORDOOSTPOLDER • Di 22 maart 2022 | 18:01 • Dinsdag 22 maart 2022 | 18:01

Oranjevereniging Emmeloord stopt er na 67 jaar mee. Vanwege een tekort aan bestuursleden en vrijwilligers gaan de activiteiten op in evenementenstichting Stichting Evenementen en Promotie (StEP) Noordoostpolder. Volgens bestuurslid Peter van Campen heeft StEP een grote vrijwilligerspoule waardoor alles makkelijker te organiseren is.

De Oranjevereniging organiseert de activiteiten op Koningsdag en 4 en 5 mei in Emmeloord. Bij het opgaan in StEP werd één eis gesteld: de invulling van Koningsdag moet vergelijkbaar blijven. Het gaat dan om de vrijmarkt, aubade en kermis. Die vinden dit jaar weer plaats in het centrum van Emmeloord.

Ook zal de 4 mei-herdenking worden gehouden zoals dat voor corona gebeurde. Mogelijk voegt StEP extra activiteiten toe, zegt Van Campen. "In die periode heb je ook het Tulpenfestival en de Nacht van Oranje."

Commissies
Onder de vlag van StEP komt er een Koningsdagcommissie én een 4 en 5 mei-comité. Dat moet zorgen voor een brede vertegenwoordiging in de besturen. Zo zal het onderwijs vertegenwoordigd zijn in het 4 en 5 mei-comité. "Omdat dat een activiteit is die je wilt doorgeven aan de nieuwe generatie." Door aansluiting bij StEP is er ook hulp beschikbaar van beroepskrachten, zegt Van Campen.

Lidmaatschap
Vanaf Koningsdag moet de Oranjevereniging opgaan in StEP. De invulling van de twee besturen is bijna rond, zegt Van Campen. Na het verdwijnen van de Oranjevereniging in Emmeloord is er in Flevoland alleen nog een dergelijke club in Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel