Vluchtelingen kunnen in Dronten op drie plekken terecht

DRONTEN • Wo 23 maart 2022 | 14:24 • Woensdag 23 maart 2022 | 14:24

Tientallen vluchtelingen uit Oekraïne worden deze week nog tijdelijk opgevangen op vakantiepark Europarcs Zuiderzee in Biddinghuizen. De gemeente Dronten heeft huisjes gehuurd voor ongeveer 70 mensen. Volgens de gemeente kunnen er niet nog meer vluchtelingen worden opgevangen op het park.

Voor de langere termijn wordt er daarom opvang geregeld in Het Koetshuis in Biddinghuizen. Daar kunnen binnenkort 50 mensen wonen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het voormalige dorpscentrum. De gemeente roept via Facebook Drontenaren op om spullen te doneren. Er wordt nog onder meer gezocht naar kasten, commodes, tafels en stoelen.

Verder wordt het oude pand van de Rabobank aan De Rede in Dronten een opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Over een maand moet het gebouw ingericht zijn voor ongeveer 100 vluchtelingen, die daar voor langere tijd kunnen wonen.

Het is nog onduidelijk hoe het onderwijs, medische zorg en dagbesteding wordt geregeld voor de vluchtelingen. "We zijn hiervoor met verschillende partners in gesprek, waaronder het Rode Kruis", zegt de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel