Provincie gaat met boeren om tafel over stikstof

NOORDOOSTPOLDER • Wo 23 maart 2022 | 21:00 • Woensdag 23 maart 2022 | 21:00

De provincie wil komende maand beginnen met zogenoemde keukentafelgesprekken met agrariërs aan de rand van Noordoostpolder. Het gaat volgens gedeputeerde Harold Hofstra om zo'n 70 boerenbedrijven rondom Luttelgeest en Marknesse.

Uit het oogpunt van de stikstofproblematiek zitten deze boeren te dicht bij een natura2000 gebied, Nationaal Park Weerribben - Wieden in Overijssel. Landelijk is er bijna 25 miljard euro vrijgemaakt om de stikstofcrisis aan te pakken en Hofstra gaat er vanuit dat Flevoland een deel van dat geld kan gebruiken.

Volgens de gedeputeerde is het doel van de gesprekken om te inventariseren wat de wensen zijn van agrariërs. Er is een aantal opties, zoals uitkopen, verplaatsen maar ook innovatie van het boerenbedrijf. Het gaat dan bijvoorbeeld om de isolatie van de stallen of het verdunnen van de mest om de stikstofemissie terug te dringen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel