Plan huisvesting arbeidsmigranten afgekeurd; nieuwe aanvraag ingediend

DRONTEN • Wo 23 maart 2022 | 22:21 • Woensdag 23 maart 2022 | 22:21

Ondernemer Eric Daniëls uit Dronten heeft opnieuw plannen ingediend voor de huisvesting van ruim 200 arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg 17.

Daniëls vond vorige week woensdag een negatief advies van het college van burgemeester en wethouders in zijn brievenbus voor een eerder ingediende aanvraag. Daniëls zegt dat hij nog diezelfde middag een aangepast plan heeft ingediend.

Ondanks dat omwonenden steeds hebben aangegeven grote problemen te hebben met de plannen van de ondernemer, op het perceel van een voormalige zorgboerderij in Dronten, wonen er inmiddels 63 arbeidsmigranten op Roodbeenweg 17. Zij wonen in een tot appartementencomplex verbouwde boerenschuur, waarin vier appartementen zijn voor 4 personen en daarnaast in 18 al gebouwde kleine woningen.

300 arbeidsmigranten
De onlangs afgewezen aanvraag betrof tientallen kleinere woningen, verdeeld over bijna het gehele oppervlak van het perceel. Volgens Daniëls zouden er daardoor nog 237 arbeidsmigranten bij kunnen komen, waardoor het totaal op 300 uitkomt.

Volgens de ondernemer is die vergunningsaanvraag afgewezen omdat hij met de aanvraag over het maximale bouwvlak van 20 procent per perceel heen gaat. Hij zegt dat de oplossing ligt in de bouw van huizen met meerdere verdiepingen. Daarnaast moet de gemeente Dronten dan nog wel water bij de wijn doen door het bouwvlak wat te vergroten, aldus Daniëls.

Geen draagvlak
Maar het bouwvlak is niet het enige probleem dat wijziging van het bestemmingsplan tegenhoudt. De gemeente heeft de vergunning óók geweigerd vanwege het teleurstellende verloop van het zogenoemde participatietraject; een verplicht onderdeel van de vergunningsaanvraag, waarbij de initiatiefnemer moet onderzoeken of er wel draagvlak is voor zijn plan. En dat heeft hij volgens de gemeente Dronten niet grondig genoeg gedaan.

Overigens mag Daniëls pas gaan bouwen als zowel de gemeente als de provincie Flevoland met het plan akkoord gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel