Overlast van hangjongeren in centrum en Meerpaal

DRONTEN • Do 24 maart 2022 | 21:06 • Donderdag 24 maart 2022 | 21:06

Tientallen hangjongeren veroorzaken de afgelopen maanden overlast in het centrum van Dronten. Volgens de politie hangen de jongeren tot 's avonds laat rond in het winkelcentrum, voetballen ze in portieken, laten ze rommel achter, rennen ze door De Meerpaal en vertonen ze baldadig gedrag.

De Meerpaal en de politie weten wie de jongeren zijn en spreken ze erop aan, maar tot nu toe heeft dat niet geholpen. Daarom wordt een aantal jongeren de toegang ontzegd tot De Meerpaal en krijgen de ouders van minderjarige hangjongeren een brief van de politie.

Om verdere overlast in De Meerpaal te voorkomen zijn er bewakingscamera's opgehangen, worden de wifi-inlogcodes aangepast en wordt er klassieke muziek gedraaid. De politie kan niet zeggen of er een link is tussen de jongerenoverlast en de aangetroffen graffiti van afgelopen weekend. Toen werden meerdere winkelpanden beklad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel