Drie Urker raadsleden nemen afscheid met lintje

URK • Ma 28 maart 2022 | 17:57 • Maandag 28 maart 2022 | 17:57

Burgemeester Cees van den Bos van Urk heeft maandagmiddag drie vertrekkende raadsleden koninklijk onderscheiden voor hun verdiensten in de afgelopen twaalf jaar. Het gaat om Willem Foppen (CDA), Jelle Jonkers (Hart voor Urk) en Jan Willem Bakker (SGP). Zij kregen allen een lintje opgespeld.

De drie waren sinds 2010 actief als raadslid. Ook van zes andere raadsleden werd afscheid genomen. Zij ontvingen een schilderij van Urk als teken van dankbaarheid.

Inbreng Willem Foppen
Willem Foppen werd door Van den Bos onder meer geroemd vanwege zijn 'sterke inbreng'. Volgens de burgemeester vertrouwden de gemeenteraadsleden op de deskundigheid van Foppen. "En aan je inbreng viel niet te merken dat je het mooi vond geweest", doelt Van den Bos op zijn vertrek.

Voordeel voor ondernemer Jonkers
Jelle Jonkers werd gecomplimenteerd vanwege zijn inzet en betrokkenheid. Van den Bos benadrukte daarbij dat het werk als ondernemer Jonkers geen windeieren legde. "Daardoor weet je wat er speelt", zei de burgemeester.

Respect voor Bakker
Ook SGP'er Jan Willem Bakker werd uitgebreid bedankt voor zijn werk als raadslid. Hij werd omschreven als sociaal, rustig, humoristisch en als een persoon die prettig is in de omgang. Daardoor heeft Bakker respect afgedwongen bij zijn collega's, zei Van den Bos.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel