Werk van Almeerse fotograaf te zien op tentoonstelling Venetië

ALMERE • Ma 28 maart 2022 | 19:21 • Maandag 28 maart 2022 | 19:21

Het werk van de Almeerse fotograaf en kunstenaar Paul Brouns is vanaf april een half jaar te zien tijdens de kunsttentoonstelling Biënnale in Venetië. Het werk Rising into the light is genomen vanaf een binnenplaats van een gebouw. Kenmerkend voor de foto zijn de kleuren die elk raam heeft. Daarnaast zijn vogels te zien, die vaker een thema vormen in de werken van Brouns.

De Almeerder was niet gelijk overtuigd van het succes dat de foto teweeg zou brengen. "Ik fotografeer alles wat m'n hart sneller doet kloppen. Later in de studio loop ik het pas langs. Dan moet ik zien of het werkt", vertelt Brouns.

Daarnaast benaderde de organisatie van de Biënnale hem vrij plotseling. "Ik ben al een aantal jaren met succes bezig, dit is op een bepaald moment opgepikt. Het kwam ineens op m'n pad."

Met het tentoonstellen van zijn werk zijn duizenden euro's gemoeid, onder meer voor transport en het huren van de ruimte. Om dat voor elkaar te krijgen, moest Brouns een crowdfundingsactie opstarten, maar dat is het allemaal wel waard. "Er komen miljoenen mensen op af, de Biënnale is echt een sensationeel iets."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel