Fractievoorzitters benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

DRONTEN • Di 29 maart 2022 | 21:50 • Dinsdag 29 maart 2022 | 21:50

De scheidende fractievoorzitters Suzanne Stoop (PvdA) en Marianne Witteveen (ChristenUnie) uit Dronten zijn dinsdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beiden maakten twaalf jaar deel uit van de gemeenteraad.

Marianne Witteveen kwam in 2010 met voorkeurstemmen in de raad en was bij de verkiezingen van vorige week lijstduwer. De burgemeester vertelde over haar: "Open, eerlijk, rustig en integer, zo hebben we jou leren kennen in de raad. Niet alleen als raadslid, maar ook op meerdere vlakken actief in de samenleving." Over Suzanne Stoop zei hij: "Elke gemeenteraad heeft een Suzanne nodig. Iemand die zich vol overgave inzet voor het raadswerk, zich vastbijt in de meest ingewikkelde dossiers, zich onverlet laat leiden door haar morele kompas en rechtvaardigheidsgevoel en die het niet ontbreekt aan een gezonde dosis zelfreflectie."

Witteveen en Stoop kregen hun lintjes niet alleen vanwege het raadswerk. Zo noemde de burgemeester de betrokkenheid van het scheidende CU-raadslid voor de Pioniersbarak, Voedselbank, Soroptimisten en De Boot. De PvdA’er zet zich ook in voor de Speelgoedbank en de Flevo-Scouts.

Afscheid van andere raadsleden
Behalve van de twee geridderde raadsleden, werd er ook afscheid genomen van Anne-Marie van Huffel (Leefbaar Dronten), Frans Rietveld (SP) en het VVD-kwartet Paul Zuurendonk, Theo Vulink, Paul Gach en Remco de Maaijer. Burgemeester Jean Paul Gebben sprak hen allen toe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel