Deelscooters en -fietsen te huur in Almere Stad, Poort en Buiten

ALMERE • Vr 1 april 2022 | 10:38 • Vrijdag 1 april 2022 | 10:38

Vanaf nu kun je in Almere op pad met elektrische deelfietsen, scooters en auto’s. Op verschillende plekken staan al auto’s van MyWheels en fietsen en scooters van Go Sharing. Deelvoertuigen van aanbieder TIER zijn nog niet verspreid en worden de komende weken verwacht.

De deelvoertuigen zijn voor nu alleen nog beschikbaar in Almere Stad, Poort en Buiten. In Almere Haven, Hout, Pampus en Overgooi komen de deelvoertuigen later. Ze kunnen daar ook niet neergezet worden.

Voor de pilot is de gemeente een samenwerking aangegaan met drie aanbieders van deelvoertuigen. Mensen die er gebruik van willen maken kunnen via een app reserveren. Er geldt dan een starttarief plus een toeslag voor de tijd die iemand gebruik maakt van het voertuig. Na gebruik kun je het voertuig terugzetten in de daarvoor bestemde parkeervakken. Parkeren buiten deze vakken is niet mogelijk. De fietsen en scooters zijn voorzien van apparatuur waarmee de locatie exact bepaald kan worden. Als je buiten de parkeervakken de voertuigen plaatst kunnen ze niet op slot en loopt de meter door.

Op zoek naar rangers
Voor de pilot met deelvoertuigen zijn de vervoersbedrijven Go Sharing en TIER nog op zoek naar zogenaamde ‘rangers’. Die rangers worden verantwoordelijk voor het onderhouden, repareren en beheren van de fietsen, scooters en auto’s. Ze rijden dagelijks in busjes door de stad.

De komende twee jaar gaat de gemeente aan de hand van de pilot onderzoeken of deelmobiliteit een goed concept is voor Almeerders.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: yannick.van.de.wouw@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel