Dierenambulance brengt Oekraïense huisdieren naar de dierenarts

EMMELOORD • Vr 1 april 2022 | 17:12 • Vrijdag 1 april 2022 | 17:12

De Dierenambulance Noordoostpolder is sinds de komst van Oekraïense vluchtelingen naar Emmeloord druk. Naast de gebruikelijke werkzaamheden brengen ze ook de huisdieren van gevluchte Oekraïners naar de dierenarts.

Vrijdag hielp de Dierenambulance Noordoostpolder de Oekraïense Marat, zijn vrouw en hun twee katten naar de dierenarts. Ze wonen sinds afgelopen maandag met zo'n vijftig andere vluchtelingen in het oude Dokter Jansenziekenhuis in Emmeloord.

Ron Groenink van de Dierenambulance Noordoostpolder vindt het eervol om dit te doen. "Voor zowel de dieren als de vluchtelingen is het fijn dat we ze kunnen brengen."

Ook de dierenarts is tevreden. "Huisdieren uit Oekraïne kunnen ziekten meenemen die wij hier niet kennen", zegt Erik Jan Tjalsma van Dierenkliniek Emmeloord. "Het is dan prettig dat we de dieren snel kunnen controleren."

Vluchtelingen hoeven zich geen zorgen te maken over de rekening bij de dierenarts. De kliniek en de Nederlandse overheid staan garant voor de kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel