Nieuwbouw International School Almere bereikt hoogste punt

ALMERE • Ma 4 april 2022 | 6:38 • Maandag 4 april 2022 | 6:38

De bouw van de nieuwe internationale school in Almere Stad vordert gestaag. Deze week wordt het hoogste punt bereikt. In het pand aan de Breskensweg komen straks 700 leerlingen samen, die nu nog verdeeld zijn over twee aparte locaties; een basisschool en een middelbare school. In de nieuwe school is een lage vleugel voor de jongere kinderen en een hogere en grotere vleugel voor de oudere leerlingen. In het midden is een gezamenlijk deel met de aula, de gymzalen en bibliotheek.

Ondanks de coronacrisis is er behoefte aan een nieuwe internationale school volgens wethouder Maaike Veeningen. Volgens haar zijn er nog steeds veel expats bij internationale bedrijven in de stad, er zijn geen indicaties dat de nieuwe school niet meer nodig zou zijn. Een goede internationale school is belangrijk om buitenlandse bedrijven ook in de toekomst aan te blijven trekken. Zij zorgen voor meer banen voor Almeerders, maar nemen vaak ook werknemers uit het buitenland mee. Voor die werknemers is het een pre, als er goed onderwijs is voor hun kinderen.

De totstandkoming van de school had nogal wat voeten in aarde. De plannen stammen al uit 2017. Er werd in de gemeenteraad flink gediscussieerd over de kosten van het gebouw. Het stadsbestuur wilde genoeg geld uittrekken om een duurzaam gebouw neer te zetten, maar de gemeenteraad koos voor een sobere optie.

Ontwerpen en Bouwen
Uiteindelijk ging de opdracht na een aanbesteding naar de Van Norel Bouwgroep. Voor het bouwbedrijf is het een bijzonder project. Aannemer Rob Wassink is als bouwer ook zelf verantwoordelijk voor het ontwerp. Het is gemaakt in samenwerking met architectenbureau Cepezed.

Er lag een eisenpakket en een budget waarbinnen de bouw moest blijven. Om dat te kunnen realiseren zijn er wel concessies gedaan op het gebied van de afwerking. Maar volgens architect Mattijs van Lopik is het daardoor ook een stoer gebouw geworden. Zo blijft de stalen constructie zichtbaar. Dit scheelt veel geld maar is volgens hem ook mooi.

Zo moet de school er straks uit komen te zien

Uitbreiden mogelijk
De nieuwe school krijgt een bronskleurige, metalen gevel met aan de onderkant veel ramen. Dat past bij de groene omgeving. Binnen is gekozen voor brede gangen waar ook gewerkt kan worden. In eerste instantie is de school geschikt voor 700 kinderen. Maar het gebouw kan in de toekomst uitgebreid worden tot een pand voor 1000 leerlingen. In februari volgend jaar moet de school af zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel