Sloepennetwerk moet provincie op kaart zetten als vaargebied

FLEVOLAND • Do 7 april 2022 | 8:36 • Donderdag 7 april 2022 | 8:36

Waterrecreanten kunnen vanaf dit jaar een 'sloepknooppuntenroute' varen in Almere en Zeewolde. De provincie, de gemeenten Almere en Zeewolde, toerismeorganisaties en ondernemers hebben daarvoor het initiatief genomen. Zij willen met het 'Sloepennetwerk Flevoland' de provincie op de kaart zetten als aantrekkelijk vaargebied.

De knooppunten in Almere en Zeewolde zijn onderdeel van het landelijke Sloepennetwerk. Daarop was Flevoland nog een witte vlek, zegt gedeputeerde Jop Fackeldey. Vanwege de toenemende populariteit van varen is de provincie aangehaakt. De knooppunten in Almere en Zeewolde zijn uitgezet met bordjes. Via de website en app van het netwerk is een route uit te stippelen. Een vaartocht is te maken met sloepen met een opbouw van 1 meter 30 en een diepgang van 70 centimeter.

Lelystad en Dronten
Op de routes liggen natuur, bezienswaardigheden, horeca en overnachtingsplekken. Dat moet Zuidelijk Flevoland populairder maken als plek voor een vaartochtje, zeggen de initiatiefnemers. Ook wordt gehoopt op recreanten die langer dan een dag en vaker in het gebied willen verblijven. Fackeldey verwacht dat Lelystad en Dronten ook zullen aanhaken. Noordoostpolder en Urk moeten ook volgen, zegt hij.

Oversteek
Met aansluiting op het Sloepennetwerk is ook de oversteek te maken van Almere naar Noord-Holland. Daar zijn ook knooppunten voor een sloepentocht te uitgezet. Het moet alles bij elkaar zorgen voor meer economische kansen in Flevoland en de regio.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel