WerkCorporatie gaat Oekraïners aan werk helpen

NOORDOOSTPOLDER • Do 7 april 2022 | 13:49 • Donderdag 7 april 2022 | 13:49

De WerkCorporatie in Noordoostpolder gaat Oekraïense vluchtelingen helpen bij het vinden van werk in de regio. Het gaat om een groep van 130 mensen, waarvan ongeveer de helft verblijft in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord.

De overheid heeft voor de mensen die zijn gevlucht voor de Russische invasie een uitzondering gemaakt. Normaal gesproken is er een tewerkstellingsvergunning nodig, maar Oekraïners mogen aan de slag als ze van de gemeente een Burger Service Nummer hebben gekregen. 'We merken bij de inschrijving dat mensen heel graag aan de slag willen, dat ze echt iets willen doen", vertelt Elisabeth de Gelder van de WerkCorporatie.

Het gaat volgens De Gelder om een diverse groep. "Er zijn heel hoog opgeleide mensen bij, er zijn studenten bij en ook laag opgeleide mensen." De WerkCorporatie helpt normaal gesproken mensen aan werk die moeilijk op eigen kracht aan de slag komen. Die ervaring komt nu goed van pas. Toch stuit de organisatie op nieuwe uitdagingen. "Ze spreken over het algemeen heel goed Oekraïens maar iets minder de andere talen, dus dat is even zoeken. We werken nu met een tolk."

Ondertussen hebben zich al diverse werkgevers gemeld die graag Oekraïners willen inhuren. "We hebben een kapper die graag hulp wil hebben, en we hebben ook al banen in de kassen en een schoonmaakbedrijf." Werkgevers uit de omgeving kunnen zich melden via de website van de WerkCorporatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel