Moestuin trapt aanloop naar Kinderstreekmarkt af

ALMERE • Do 7 april 2022 | 20:26 • Donderdag 7 april 2022 | 20:26

Met het onthullen van een moestuin bij Jeugdland in Almere Buiten is donderdag het startschot gegeven voor het traject dat uiteindelijk eindigt met een Kinderstreekmarkt. Daar is dan voedsel gekweekt en geoogst door Almeerse kinderen te koop.

Het initiatief voor de Kinderstreekmarkt is afkomstig van Ans Kreelekamp en Eibert Draisma van de SP. Kreelekamp was een aantal jaar geleden in Spanje op vakantie en zag daar een streekmarkt in Malaga. "Het idee hierachter is kinderen bewust te maken van de vraag: hoe komt eten op mijn bord terecht? Laten zien dat het niet zomaar bij een in een bakje groeit."

Het project richt zich op meer dan alleen planten water geven en onkruid weghalen. "Ze leren ermee rekenen, want ze moeten zelf straks prijzen gaan bedenken. En ze gaan straks reclameborden maken, dus taal en creativiteit."

De Schoor, Welzijn in Almere, Stichting Stad & Natuur en de gemeente Almere hebben het project omarmd en zorgen voor de uitvoering. De Kinderstreekmarkt zal op 22 juni en 28 september gehouden worden op de Esplanade. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar die mee willen doen aan het project zijn elke donderdag tussen 15.00 en 16.00 uur welkom bij Jeugdland Buiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel