Criminelen stelen drie auto's in Emmeloord, één voertuig onderschept

EMMELOORD • Ma 11 april 2022 | 15:31 • Maandag 11 april 2022 | 15:31

In totaal zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie auto's gestolen in Emmeloord. Dat meldt de politie maandag. Tot dusver was één diefstal bekend, van een Lexus die dezelfde nacht op de N50 door de politie werd onderschept.

De auto's werden meegenomen aan de Drostlaan, Polarisstraat en Toutenburgh. Het waren vrij nieuwe wagens in het duurdere segment, zegt de politie. Die noemt drie diefstallen in korte tijd opvallend. Het vermoeden is dat rondreizende criminelen achter de ontvreemdingen van auto's zitten.

Lexus kon live gevolgd worden
Een 23-jarige Pool werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor de diefstal van de Lexus. Volgens de politie wilde de man wat bijverdienen en was hij geronseld. De Pool kreeg de opdracht om de Lexus naar zijn thuisland te rijden. Door het traceersysteem in de auto kon de man van de weg worden geplukt.

Voorwerk
De politie heeft de zaak in onderzoek. Tot nu toe zijn er nog geen andere daders in beeld. Het advies is om alert te zijn op de omgeving. Mogelijk doen criminelen voorwerk, waarschuwt de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel