Man zwaargewond nadat gootsteenontstopper naar hem werd gegooid

LELYSTAD • Di 12 april 2022 | 11:15 • Dinsdag 12 april 2022 | 11:15

Een man die begin dit jaar zwaargewond met brandwonden werd afgevoerd na een incident in Zeewolde, kreeg volgens het Openbaar Ministerie gootsteenontstopper over zich heen gegooid. Een man van 41 uit Zeewolde wordt verdacht van poging tot moord.

De brandweer moest 15 januari naar de woning aan de Valkenier komen, nadat het rookalarm was afgegaan door stoomvorming. De hulpdiensten vonden binnen een zwaargewonde man en de 41-jarige Zeewoldenaar. Die laatste werd opgepakt door de politie en zit sindsdien vast.

Het bleef tot nu toe onduidelijk wat er was gebeurd, maar tijdens een pro-formazitting vertelde de verdachte dat hij in een ruzie een potje met schoonmaakmiddel naar het slachtoffer had gegooid. "Maar ik wist niet dat het zulk sterk spul was en dus zo gevaarlijk", legde hij uit. "Ik heb het ooit van iemand gekregen."

Kunstmatige coma
Het slachtoffer liep door het goedje ernstige brandwonden op. "En liet bijna het leven", zei de officier van justitie. Het potje schoonmaakmiddel was volgens de officier een gootsteenontstopper met een ph-waarde van meer dan 12. "Iedereen weet wel hoe gevaarlijk dat is." Het slachtoffer is een tijdje in kunstmatige coma gehouden in het brandwondencentrum in Beverwijk.

De advocaat van de Zeewoldenaar vroeg tijdens de zitting om de man vrij te laten uit voorarrest, zodat hij de rechtszaak in vrijheid kan afwachten. Hij vindt dat de aanklacht van poging tot moord veel te zwaar is, omdat zijn cliënt nooit de bedoeling heeft gehad iemand te doden. "Er is iets gebeurd wat niemand gewild heeft."

Maar de officier vond dat geen goed idee en de rechtbank ook niet. Op 29 juni wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel